Recap: het nieuws van maart 2017

Hoewel wij niet altijd tijd hebben om te bloggen over wat er gebeurt in Westeros en omstreken, betekent dat niet dat de wereld rondom Game of Thrones stilstaat! Daarom nemen we aan het eind van deze maand, maart 2017, even een moment om terug te blikken op wat er de afgelopen maand allemaal speelde.

Onderweg naar seizoen 7

Liam Cunningham (Davos Seaworth) en Jacob Anderson (Grey Worm) gingen in gesprek met Mashable over hoe er voor hen, de cast, ook een eind komt aan de serie. Zij hebben seizoen 7 al geschoten en hebben zelf dus nog maar één seizoen op de planning staan, legt Cunningham uit. Dit is moeilijk, omdat de druk hoog ligt terwijl ze ondertussen ook een hechte ‘familie’ kwijtraken.

Vanzelfsprekend lieten ze weinig los over de inhoud van seizoen 7, maar Mashable heeft wel de volgende quote van Anderson weten te ontfutselen:

“It’s gonna be a crazy season. It’s definitely going to blow a lot of people’s minds. It’s still the same running theme; characters that haven’t crossed each other’s paths before will do, and they’re gonna take it even further this time. People have loyalties that they have to examine.”

Ook HBO gaf ons deze maand materiaal waardoor we weer helemaal zin hebben gekregen in het zevende seizoen, dat op 16 juli zal beginnen. HBO maakte deze datum bekend door een livestream op Facebook te plaatsen waarin een blok ijs gesmolten werd met vuur. Dit leverde een “niet zo spannende” livestream op van een uur, die wel eindigde met een gave teaser voor het zevende seizoen! Een halve dag ervoor was ook al de nieuwe poster verschenen, die de elementen vuur en ijs al had gekoppeld.

Aan het eind van de maand kwam er nog een promo uit, waarin Daenerys Targaryen, Jon Snow en Cersei Lannister te zien zijn op hun zetels. De promo eindigt met een White Walker, dus het lijkt erop dat “The Great War” kan beginnen! Deze promo is hier te bekijken.

Het SXSW-panel

In maart was op de South by Southwest conference een panel wat in het teken stond van Game of Thrones, waar Maisie Williams (Arya Stark), Sophie Turner (Sansa Stark) en showrunners David Benioff en D.B. Weiss te gast waren. Ze vertelden daar onder andere dat Tyrion de beste uitspraak heeft in seizoen 7. Zou deze beter zijn dan “That’s what I do, I drink and I know things”?

Ook werd het officieel bevestigd dat Game of Thrones seizoen 8 maar zes episodes krijgt. Hierdoor wordt het een serie van in totaal +/- 73 uur, terwijl het ooit gepland was voor 70 uur.

Na Coldplay en Of Monsters and Men komt nu ook Ed Sheeran terecht in de serie! Hij was voor een verrassingsbezoek voor Maisie Williams aanwezig op de set en kreeg natuurlijk ook de kans om ‘echt’ naar Westeros te gaan. Hoe denken jullie dat hij te zien zal zijn?

Game of Thrones Live Concert Experience

In Amerika pakken ze alles groots aan, wat ook blijkt uit de Game of Thrones-hype. Zo zijn er afgelopen maand verschillende concerten geweest waarin een groot orkest, onder leiding van componist Ramin Djawadi muziek uit de serie speelde. Om een beeld te krijgen van hoe dit eruit zag, kun je kijken naar deze reportage van TRT World:

En tot zo ver het nieuws van maart 2017! Nog maar drieënhalve maand tot Game of Thrones seizoen 7..