RingCon 2012

RingCon 2012
De Game of Thrones acteurs tijdens RingCon 2012

Ik zal mij ten eerste even voorstellen. Ik ben Nieke, 21 jaar en een grote Game of Thrones fan. Ik heb winteriscoming.nl gecontacteerd omdat ik dit jaar mijn eerste RingCon zou bezoeken. Omdat hier veel Game of Thrones acteurs aanwezig zijn en ik bij de pers conferentie aanwezig mocht zijn leek het mij een plan een verslagje op de website te plaatsen. Samen met een vriendin, Nathalie ben ik afgereisd naar Bonn om daar een weekend op de grootste fantasy conventie van Europa (of misschien wel de wereld?) bij te wonen.

De Game of Thrones acteurs/actrices aanwezig op de conventie zijn: Natalia Tena (Osha), Iain Glen (Sir Jorah), Joe Dempsey (Gendry), Jason Mamoa (Khal Drogo), Finn Jones (Loras Tyrell) en Miltos Yeromelou (Syrio Forel).

Donderdagavond aangekomen en vrijdagochtend half 11 mochten wij aanwezig zijn bij de pers conferentie. Er staan bordjes klaar voor Jason Mamoa en Joe Dempsy voor Game of Thrones. Maar helaas is Jason Mamoa verlaat aangekomen en is alleen Joe Dempsy aanwezig. Ik krijg hier wel de kans om Joe een vraag te stellen en te luisteren naar andere leuke verhalen van Craig Parker, Sean Austin, Billy Boyd en alle anderen.

Joe verteld dat hij boek 1 en 2 van ‘A Song of Ice and Fire‘ heeft gelezen en hoopt dat zijn karakter zo lang mogelijk blijft leven. Mijn vraag aan Joe is of hij alle andere acteurs/actrices wel ontmoet heeft, want hij zit natuurlijk niet met iedereen in een scène. Het eerste wat hij antwoord is dat hij ontzettend nerveus werd van alle lichten die recht op zijn hoofd stonden terwijl hij aan het filmen was. Hij verteld dat hij de meeste acteurs ontmoet heeft en dit zijn eerste conventie is, en ook hier krijgt hij de mogelijkheid meerdere acteurs te ontmoeten. Zo is hij ook met een groep van de cast naar Berlijn geweest waar hij velen beter leerde kennen. Hij raakt gewend aan het ontmoeten van grote en ontzettend goede acteurs en heeft nog steeds heel veel plezier in het spelen van Gendry.

Joe Dempsy en Natalia Tena tijdens RingCon 2012
Joe Dempsy en Natalia Tena

Die zelfde dag zie ik ook Joe Dempsy en Natalia Tena samen in een panel. Natalia Tena is heerlijk haar zelf en doet vooral alles wat ze zelf wilt. Ze vind het heerlijk om naakt te zijn. ‘Ik ben geboren naakt en sterf ook naakt!’ Zo heeft ze een complete ‘sterf-scene’ bedacht voor als Osha dood gaat. Joe Dempsey geeft meteen aan dat deze veel te gedetailleerd is en dat hem wat bang maakt. Joe Dempsey zelf geeft aan dat toen hij zijn shirt uit moest midden in november in Belfast, het minder plezant was. En dat als de shoot klaar was er meteen een deken over zijn schouders werd gegooid.

De tweede dag zijn er een stuk meer Game of Thrones panels. Ik ben zelf in outfit op zowel de zaterdag en zondag, een Daenerys Targaryen kostuum geïnspireerd op de woestijn scènes in seizoen 2. Ik heb een leren schouderplaat waar ik een draak (Drogon) op heb vastgezet. Ik krijg ontzettend veel reacties (zelfs van de acteurs) en wordt veel op de foto gezet. Ook bij het stellen van een vraag wordt bijna altijd ‘Hi Dany’ of ‘I love your costume’ gezegd. Dat even terzijde! Game of Thrones is daarnaast ook zonder twijfel de meest vertegenwoordigde serie onder de cosplayers. Er lopen minimaal 10 meiden rond verkleed als Daenerys, verschillende Joffrey’s, een Cathelyn en Ned Stark, Jaime en Cersei en ook Sansa, Arya, Osha en Gendry zijn aanwezig.

Nieke  als Daenerys Targaryen RingCon 2012
Nieke als Daenerys

Jason Mamoa, een enorme en bijna wat angstaanjagende acteur heeft ook een panel. De vrijdagavond was hij dan ook gewoon aanwezig bij het feest en heeft hij duidelijk al flink wat biertjes achter de rug. (Hij neemt ook gewoon 2 biertjes mee het podium op, net als Natalia Tena de dag ervoor) Er wordt een vraag gesteld over wie volgens hem op de Westeros troon terecht moet komen. Hij roept een van de Daenerys cosplayers (ik was net te laat) het podium op en gaat samen met haar op de Iron Throne zitten en spuit zijn bierflesje op het podium leeg. (er staan 4 sigils van Lannister, Stark, Arryn en Targaryen plus een Iron Throne op het podium) Hij antwoord vragen kort maar eerlijk. Zo krijgen de fans het ook voor elkaar om een deel van zijn Khal Drogo speech (in Dothraki) nog een te laten zien.

Iain Glen is een typische Britse man en geeft vooral aan dat hij helemaal voor de Targaryen familie is en Daenerys (ook wel Emilia Clarke) ontzettend leuk is om mee te werken. (zijn liefde voor vrouwen is groot) Hij vliegt na de conventie meteen door naar Marokko om voor seizoen 3 te filmen waar eigenlijk geen van de cast mombers iets over vrijlaat. Want ‘HBO will kill me’ wordt meestal aangegeven.

Miltos Yeremelou is een ontzettend lieve man en vind het vreselijk dat zijn karakter niet meer terug komt. Hij had ook maar al te graag Jaqen H’ghar gespeeld. Hij loopt op de zaterdagavond dan ook vrolijk op het feest rond en staat daar dan ook nooit alleen.

Finn Jones lijkt nog wat te moeten wennen aan alle aandacht op de conventie, tijdens het gezamenlijke Game of Thrones pannel lijkt hij wat van slag en moet hij zo nu en dan vragen wat de vraag ook alweer was. De acteurs geven aan dat hij in ijdelheid iets weg heeft zijn karakter Loras, en Finn blijft ook zeker trouw aan de Tyrell famille wanneer er om een keuze voor een Westeros familie gevraagd wordt.

De Game of Thrones acteurs zijn geliefd op de conventie en zijn allen ontzettend enthousiast en leuk tegen alle fans. Ik heb allen op de feesten (behalve Iain) voorbij zien komen. Dit is eigenlijk nog maar een deel van alle dingen die besproken zijn. Maar omdat dit verslag al zo ontzettend lang is hou ik het hierbij. Ik ga er vanuit dat Game of Thrones weer groot vertegenwoordigd is op RingCon volgend jaar en raad het dan ook voor iedereen aan. Ik heb een geweldig weekend gehad en ben er zeker volgend jaar weer bij!

Oh wat ik nog vergeten ben, George R.R. Martin had nog een berichtje opgenomen voor iedereen op RingCon. Om ons een fijn weekend toe te wensen en dat hij druk was met schrijven voor het 6de boek, en er hopelijk volgend jaar bij kon zijn.

Nieke